4 pertsonentzat

Pistoaren osagaiak:

  • Kalabazina
  • Tipula
  • Etxeko tomate saltsa
  • Piper gorria
  • Piper berdea

Entsaladaren osagaiak:

  • Haritz-hosto letxuga
  • Batabia letxuga
  • Kanonigoak
  • Tomate naturala dadotan
  • Patata egosia dadotan
  • Oliba olioa
  • Gatza
  • Modenako ozpina
  • Bakailao-solomoak

Pistoaren prestaketa: Jarri tipula, piper gorria eta piper berdea sueztitzen olio pixka batekin. Kalabazina gehitu. Ondoren, etxeko tomate saltsa gehitu eta gorde.

Entsaladaren prestaketa: Ozpin-olioa egiteko 3 atal olio bakoitzeko modenako ozpin atal bat jarri. Letxuga mota desberdinak nahastu. Bakailaoa 8 minutuan uretan egosi

Plateraren prestaketa: Molde borobila plater gainean jarri eta pistoa sartu; gainean, nahastutako letxuga batzuk jarri; ondoren, patata eta tomatea dadotan; gero, letxuga gehiago gehitu eta, bukatzeko, bakailao beroa laminatan. Moldea kendu, gatza eta ozpin-olioa bota. Ingurua azenarioaz eta erremolatxa arraspatuaz apaindu.